ECOStyle Aaltjes tegen aardrupsen
Aardrupsen brengen schade aan in de tuin door te eten aan verschillende sierplanten en moestuinplanten. Door middel van bodemtoepassing van de aaltjes zullen de aaltjes actief op zoek gaan naar de plaag. Bestrijding van de aardrupsen is mogelijk van april tot en met oktober, de temperatuur moet ten minste 10°C zijn.
Plagen je groenteplanten, sierplanten en knolgewassen
Aardrupsen zijn de rupsen van verschillende soorten nachtvlinders (uilvlinders). Ze zijn lichtgrijs tot bruingrijs van kleur met donkere of lichte ruglijnen. Ze worden maximaal 5 cm groot. Raak je een aardrups aan, dan rolt hij zich op.
Natuurlijke vijanden van je plaag: aaltjes
Plagen hebben natuurlijke vijanden zoals aaltjes (nematoden). Zet je die goed in, dan ben je gauw van je tuinprobleem af. Zonder natuur en milieu te belasten.
Wat zijn aaltjes?
Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan.
Hoe werken aaltjes?
Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat. Combinatie van Steinernema Feltiae en Steinernema Carpocapsea: deze aaltjes kun je ook inzetten tegen miljoenpoot, veenmol, bladwesp, buxusrups, rups, fruitmot, koolvlieg, uienvlieg en wortelvlieg.
Hoe pas je aaltjes toe in de bodem?
- Neem de verpakking en meng deze met 1 liter water. Dit is de basisoplossing.
- Meng vanuit deze basisoplossing de juiste liters (voor jouw oppervlakte) in een gieter.
- Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10 m2.
- Giet het mengsel uit over het te bestrijden oppervlakte.
- Overdosering is met de aaltjes niet mogelijk. Het is dus mogelijk de verpakking te gebruiken voor een kleiner oppervlakte.
De voordelen van de ECOStyle Aaltjes tegen aardrupsen
Aardrupsen bestrijden doe je met aaltjes
Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
No specifications available